iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Американските полицаи са убили 500 души от началото на годината

Американските полицаи са убили 500 души от началото на годината 06_1434017882

Броят на убитите граждани от американската полиция от началото а 2015 г. достигна 500 души. Това съобщава "Гардиън", като от британското издание се позовават на собствено разследване.

Съгласно официалната статистика на ФБР убитите от полицията са 461 души. По данни на "Гардиън", 49,6% от 500-те убити са бели, 28,2% - афроамериканци, а 14,8% - латиноамериканци. 21% от застреляните са били въоръжени, а почти всички (95,2%) са били мъже, предаде БГНЕС.

В края на май в. "Вашингтон Поуст" съобщи, че за първите 5 месеца на 2015 г. полицията в САЩ е застреляла 385 души. Представена е статистика на обстоятелствата по който провинилите се са били убити, като обаче тук не фигурират случаите на смърт, настъпила в полицейското управление след арест на заподозрените.

В материала на "Вашингтон Поуст" се отбелязва, че от 385 случая само в 3 са били предявени обвинения на полицаи, застреляли заподозрян. Това прави по-малко от 1%. Като цяло, за последните 10 години полицията в САЩ е застреляла хиляди американци, като обвинения са били повдигнати едва в 54 случая.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.