iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха първата площадка за уличен фитнес в Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Над 100 младежи се събраха да премерят сили и спортни умения на първата спортна площадка за уличен фитнес, която беше открита вчера от кмета на общината Росица Янакиева.

Площадката се намира в междублоковото пространство в карето между улиците „Кракра” и „Вардар” пред бл. 54-56.

Проектът е финансиран от Община Перник и  е по инициатива на Консултативния съвет по младежка политика. От първоначалната идея до нейното реализиране изминаха само 2 месеца, а ефектът е заразителен. Предстои строителството на такива площадки и в останалите квартали на общината.

„Радвам се ,че по този начин уплътнявате свободното си време, че сте активни и здрави млади хора”, каза Росица Янакиева по време на откриването. Тя изгледа демонстрациите на младежите, които показаха завидни умения на лоста. „В близките дни ще облагородим цялата градинка, ще сложим и пейки, за да го направим както трябва докрай”, каза Янакиева на тръгване. Тя възложи на младежкия медиатор Александър Кръстанов да разговаря с младите хора в града за нови предложения, свързани със спорта. Община Перник е единствената в страната, която има младежки медиатор и ефектът е налице, категорични са от общината. „Младите хора имат свежи идеи, комуникират на свой език и се нуждаят от нашата подкрепа, за да се чувстват уютно в родния си град, да се развиват здрави и силни, непрекъснато да ни изправят пред нови предизвикателства”, сподели кметът след откриването пред журналисти.

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.