iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Горещините в Трън посрещат с празници на бирата и киселото мляко

Празник на киселото мляко в Трън

В разгара на горещите летните дни Трън кани гости на два два празника. Домакините  и гостите на пограничния град  ще издигнат в култ първо бирата, а после ще разквасят устни с истинското кисело мляко.

За трета поредна година, в родния край на откривателя на „бацилиус булгарикус“ д-р Стамен Григоров, ще има празник на киселото мляко.

Организаторите- „Ел Би Булгарикум“, Фондация „Стамен Григоров“ и Община Трън са се постарали гостите, които се чакат в града, да нямат и минутка време да скучаят. Те ще могат да дегустират на воля от елексира, да съпреживеят емоциите покрай конкурса за най- добре подквасено домашно кисело мляко, да посетят Музея на киселото мляко, недалеч от родната къща на Стамен Григоров в село Студен Извор или пък да разгледат изложбата живопис и керамика „Традиции и съвременност“. Купонът започва в 11 часа в събота.

Към празненствата са приобщени и учениците, които ще тръпнат до последно в очакване да грабнат наградите в организирания за тях конкурс за есе „Българското име на дълголетието“.

Ден по-рано- в петък (утре), ще започне бирен фест. Ледената напитка ще се лее на корем в центъра на града. За мезе ще има скара, печена на дървени въглища, а за настроение- дискотеки, фолклор и илюминации…И така до неделя.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.