iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


100 озеленители получават сертификати в Трън на Еньовден

Назначават 100 озеленители в Трън

100 безработни от Трън на официална церемония днес ще получат сертификати за успешно преминато обучение. За тях има осигурена работа с редовни трудови договори чрез спечелен от Община Трън по Оперативна програма „Човешки ресурси”.

 Денят е наситен  с добри събития в Трън. От 11 часа официално ще бъде открита експозиция от картини с сградата на Общинската администрация. Творбите са на ученици от Националната гимназия по приложни изкуства в София. Миналата седмица те бяха на пленер в Трънско, организиран от кмета Станислав Николов с финансовата подкрепа на роденият в село Цигриловци строителен предприемач Станой Рангелов.

 В 14 часа кметът Станислав Николов ще бъде в МРРБ за подписване на договор за финансиране на трансграничен проект,  който ще се осъществява в партньорство със сръбската община Димитровград. Проектът е на стойност над половин милион евро и предвижда възстановяване на екопътека при ждрелото, изграждане на туристически информационни центрове от двете страни на границата, благоустрояване на района около Ждрелото при село Ломница.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.