iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съветници заседават извънредно по проект за 112 млн. евро

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Общинските съветници в Перник утре - вторник, ще заседават извънредно по проект за 112 милиона евро. Проектът е за енергийната ефективност на Перник и и изграждането на 5 ко-генератора с обща мощност 30 мегавата.

Програма”Елена” за европейска подкрепа за регионална енергетика е одобрила на първи етап проекта на Община Перник „Дейности за енергийна ефективност и с грижа за околната среда в Перник – Инвестиции за енергийна ефективност на община Перник”.

В местната администрация е получено писмо за потвърждение, което представлява и покана за подаване на пълния формуляр за кандидатстване. Това налага градският парламент в кратки срокове да вземе решение за задължителни мерки, които трябва да бъдат предприети от общината, за да бъде получено финансиране. По тази причина Общинският съвет ще заседава извънредно във вторник – 17 май. 

Програма „Елена” е съвместна инициатива на Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка с цел покриване на разходи за техническа помощ за подготовка, приложение и финансиране на инвестиционно програмиране, отнасящо се възобновяеми енергийни източници за градовете и регионите. 

Проектът е на стойност 112 млн. евро и  включва дейности по транспорта, топлофицирането на общината и саниране на всички общински сгради. Предвижда се  и изграждането на пет когенератори по 6 мегавата всеки, които ще направят града независим от Топлофикация Перник.

На извънредната сесия ще се гласува и допълнение към решение по проект за промяна на функциите и преструктурирането на Дома за медико-социални грижи за деца до 3-годишна възраст.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.