iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Затишие пред буря: Перник чака писмени гаранции от Бойко за "Люлин"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Затишие пред буря цари в Перник дни преди откриването на магистрала "Люлин". След среднощен деул по GSM-ма между кметът Росица Янакиева и  премиера Бойко Борисов протокол 16 за аутобана все още не е подписан. Градоначалникът очаква гаранцията на държавата за поправка на поразиите от "Мапа Дженгиз" черно на бяло. Докато документът, подписан от представител на правителството не бъде получено, общината няма да узакони шосето. До този момент това не се е случило.

 

Битката с думи между Бойко и Янакиева се разигра снощи към 22 часа пред очите и ушите на журналисти, които се опитваха да сдобрят двете страни в спора. Перник претендира за поправка на разорани от багерите улици, почистване на затлачени канавки и поправка на изместената от коритото си река Рударщица, която наводнява десетки къщи. „Няма човек в Перник, който да е по-заинтересован от мен автомагистрала „Люлин” да бъде пусната час по-скоро. Като европейска страна обаче не можем да позволим някой да идва да строи и да оставя погром след себе си”, каза Янакиева на Борисов. Тя подчерта, че се надява правителството да не остави потърпевшите от дейността на турската фирма хора в неизгодна позиция и проблемът да се реши по подходящ държавнически начин”. Кметът контрираопасенията на журналистите от политизиране на аутобана, твърдейки, че още е рано за предизборни битки.

Премиерът пък се обиди от недоверието на градоначалника към неговата дума и поетите от него ангажименти. Той надълго припомни всичко, което правителството е дало за Перник като отварянето на университет и ремонта на изгорелия театър. „Бяха го изгорили и превърнали в градска тоалетна, ние го оправихме. Преди часове Дянков преведе още 700 хиляди за довършване на сцената, за да може да заработи още тази година”, опъна се Борисов и натърти, че ГЕРБ обгрижва Янакиева като свой кмет, въпреки, че е от БСП. „Кметицата да ме чака на магистралата в неделя за откриването на „Люлин””, заповяда премиерът. Дамата му опонент обаче остава непреклонна.

Невена Илиева

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.