iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонт на свлачище при Драгичево спира влаковете от Перник до София

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

От 14-ти до 26-ти май включително, Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва ремонтни дейности по железния път в участъка между гарите Владая и Драгичево. По тази причина ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка. 12 бързи влака, 2 пътнически и 12 крайградски пътнически влака ще пътуват по обиколен маршрут и с променено разписание.

Други 2 бързи влака и 5 пътнически влака ще се движат по съкратен маршрут, а 30 пътнически влака, които се движат в участъка между София и Перник (включително и през гара Разменна), ще бъдат изцяло отменени.

 През периода на извършвания ремонт движението на влаковете между гарите София и Перник ще се извършва само по обиколния маршрут през гара Разменна. По обиколен маршрут ще се движат осем бързи влака между София и Кулата, четири бързи влака между София и Кюстендил, както и два бързи влака между София и Благоевград. През гара Разменна ще пътуват и още четири пътнически влака между София и Благоевград, четири крайградски пътнически влака между София и Радомир, три крайградски пътнически влака и два пътнически влака между София и Дупница, два пътнически влака между София и Перник, както и един пътнически влак от Кюстендил за София.

 През дните на ремонта по съкратен маршрут ще се движат два бързи влака между Радомир и Кюстендил, три пътнически влака между Перник и Кюстендил и един пътнически влак между Дупница и Перник. За пътниците, които обичайно ползват тези влакове от или към София, ще бъде предоставена възможност да продължат своето пътуване с влаковете, които преминават през гара Разменна.

 За да осигурят транспортно обслужване на своите клиенти, които пътуват в участъците между гарите Перник и Драгичево, както и между София и Владая, Холдинг Български държавни железници ЕАД ще пуснат допълнително тридесет и четири крайградски пътнически влака между Перник и Драгичево, както и четиридесет и три крайградски пътнически влака между Владая и София.

 По повод на промените в движението на споменатите по-горе влакове се налагат и изменения в разписанията на някои от влаковете, които се движат по други направления в страната.

 За подробна информация клиентите на Холдинг Български държавни железници ЕАД могат да се обръщат към гишетата Информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.