iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Препълнени боклучийски кофи, раздърпани и разкъсани от кучетата чували, всякакъв вид боклук се въргалят навсякъде из Перник

Перник снимка: пернишки боклуци

Не е ясна причината, но привечер центъра на Перник вонеше около местата за изхвърляне на отпадъците. От сайта Перуник пък научихме за предположения за причините:

"Тази сутрин нямаше и следа от боклучийските камиончета, които иначе будят хората дори и рано в почивните дни. Явно ромите са решили да покажат, че без тях града ни не може да мине!

А иначе скандала с увеличените такси за боклука от тази година продължава да фокусира вниманието на гражданите и бизнеса! Припомняме, че много фирми изпищяха с от 7 до 10 пъти по-високи такси за боклук в сравнение с миналата година! Стигна се до положение бизнесмени да си записват броят и теглото на изхвърлените кофи с боклук за да видят за какво точно плащат. Фирми, платили миналата година по 1200 до 1500 лв. за такса смет бяха "ужилени" тази година с такси от порядъка на 7500 лв. до 9500 лв."

Причината, за несъбирането на сметта не е ясна за нашия екип, но може би общината и фирмата наета да сметоизвозва и да се грижи за чистотата на Перник имат логично обяснение.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.