iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят четирилентов път от Драгичево до пътен възел "Даскалово"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Тръгва проект за цялостна поправка на трасето от Перник към София, съобщиха от областната управа. Нови платна ще бъдат пуснати между бензиностанция „Лукойл” до „Черния кос”, където стават най-инфарктните задръствания през уикенда.

Четирилентово шосе ще бъде направено и между село Драгичево и пътен възел „Даскалово” край Перник. При ремонта ще бъде изправена и безумната извивка на иначе правия път на границата между Владая и Драгичево. Инженерната недомислица от години е кошмар за шофьорите и до този момент е причинила десетки катастрофи с жертви. Водачи, които не познават дефекта, изхвърчат с колите си от завоя, пътувайки към София.

Рехабилитацията на Е-79 от Перник до София вече била договорена с министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, съобщиха от областната управа в миньорския град. За този ремонт се говори усилено от около пет години, но последният опит за разширяване доведе до бунт на шофьорите заради затрудненото движение. Сега драма няма да има, тъй-като ще се ползва аутобанът „Люлин”.

Поправката на шосето ще се прави по проект от 1998 година. Той вече е изваден и даден на специалисти за актуализиране. Едва след като те приключат работа ще се знае колко ще струва разширяването.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.