iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Поздрав за Световния ден на усмивката от Перник

Световния ден на усмивката

По традиция (вече 12 години) всеки първи петък на октомври, преди да настъпи есента, се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот.

По повод  Световния ден на усмивката Асоциацията на денталните мениджъри в България поздравява всички българи.

„Този ден е посветен на доброто настроение и добрите дела. Скъпи приятели, направете добро! Помогнете на някого да се усмихне. Пожелаваме усмивки на всички!”, се казва в поздравителната картичка.

На този ден зъболекарите напомнят,   че истинската, природно създадена усмивка се съхранява чрез редовна профилактика и добро орално здраве.

На този ден те отправят предизвикателство към журналисти да „хванат” с фотоапаратите си и видеокамерите усмивките на българските артисти, певци, популярни личности и да ги попитат как се грижат за своята усмивка.

И несамо защото дните са предизборни, зъболекарите предизвикват и политиците да покажат усмивките си и да отговорят какво са направили до днес, за да се усмихват избирателите им.

„И защо, ако се усмихнат, мнозина от тях се оказват обеззъбени”, се обръщат към политиците зъболекарите, (които не са импресионисти).

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.