iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Потрошен рейс за София пали бунт, перничани си искат маршрутките

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Бричка, тътреща се по линията Перник-София запали поредния бунт във Фейсбук. Перничани се надумкват за протест срещу потрошените автобуси, които се мъкнат за час и половина по дългото едва 30 км трасе. Хората стягат редици за отпор на транспортната схема и с искане да се върнат на шосето спрените маршрутки.

Бунтът подпали рейс на „Пътнически превози”. Возят ни в автобуси, които са като след бомбандировка. Мръсни, раздрънкани, просто ужасни, пусна фитила в нета Зорница Георгиева. Под оплакванети й се заредиха разкази за безумното пътуване, на което са подложени перничани през последните месеци. Всички автобуси, не само на общинското предприятие „Пътнически превози”, а и на конкурентите им като „Ивкони” се движат по безумен график и пътуването коства на пасажерите час и половина, скочиха стотици недоволни. Условията във возилата са нетърпими за 21 век, твърдят потърпевшите.

Да се жалеят с жалби службите срещу състоянието на рейсовете, призовават перничани в нета. През юни попадох сигнал срещу такова возило до министерство на транспорта. Направиха им проверка и им написаха акт. Това е начинът. Давайте и  вие, подкани съгражданите си Аделина Иванова. Други настояха въпросът за промяна на транспортната схема да се постави за обсъждане пред следващия общински съвет. Да върнат маршрутките. Те ни возеха за 20 минути до пъпа на София, призовават перничани. Сега дори влаковете са по-бързи от автобусите, негодуват хората от армията нашенци, бачкащи и учещи в столицата.

 

 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.