iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Поп предложи Бойко Борисов за почетен гражданин на Перник

Отец Борисов Котев предложи Бойко Борисов за почетен на Перник

Бойко Борисов да стане почетен гражданин на Перник- заради честите му посещения в града и всичко, което е направил, предложи при днешната визита на министър-председателя отец Борис Котев от пернишкия храм "Св. Иван Рилски". Отецът отслужи водосвет за нова прдобивка в кварталите "Калкас" и "Васил Левски" , а премиерът преряза лента на изградената чрез проект по Оперативна програма "Околна среда" канализация. 

В момента има 1,3 млрд. лв., които до края на годината ще станат 1,8 млрд. лв., които различните български общини усвояват за екология, заяви премиерът Бойко Борисов на официалната церемония в  "Калкас". По думите му  освен река Искър вече и Струма няма да бъде замърсявана поради липса на канализация, което ще зарадва много рибари.

"Всички, които живеят в този регион, досега ползваха само септични ями", посочи Борисов, но се въздържа да обясни какво точно е това съоръжение, за да не засрамва комшиите си. Община Перник е дала 200 хиляди лева, а печели обект за 32 млн. лв., каза Борисов, което според него демонстрира на дело ползата на България от членството й в ЕС.

Премиерът посочи, че работата на Министерския съвет с всички кметове на общини, без значение на партийната им принадлежност и цвят, е новото, което екипът му е демонстрирал в България.

Борисов преряза лентата на новата канализация заедно с министъра на околната среда и водите Нона Караджова и с кмета на Перник Росица Янакиева. На тържеството присъстваха и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутати, бизнесмени и граждани. 

Бойко Борисов демонстрира завидно познаване на Божите заповеди. На въпрос ще извади ли тежка артилерия срещу кмета на Перник Росица Янакиева, след като толкова я обича, след леко замисляне, премиерът отговори с цитат от Светото писание "Обичай врага си".

Бойко Борисов заяви, че във всеки град, където открива по нещо няма да казва предварително кой ще е кандидатът за кмет. Искам да се чуе думата на местните структури, каза премиерът, но призна че задрасквал в списъците. Пернишките номинации на ГЕРБ ще обсъждаме идната седмица, каза още той, но демострира неприкрито пристрастие към областния управител Иво Петров. 

Снимки от събитието вижте в ГАЛЕРИЯ!

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.