iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник отсече - няма да узакони "Люлин"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Новият аутобан "Люлин" тръгва от неделя незаконен. Лентата ще бъде прерязана, но без акт 16. В момента шосето има само акт 15. Това поставя под въпрос използването му като магистрала и разрешаване на висока скорост до 130 к/ч. Такъв е и проблемът с околовръстния път на Перник и заради това колите там трябва да пъплят със 60 км/ч.

Прът в колелата на скандалната магистрала сложи градската управа. "Няма да подпиша акт 16", реши окончателно кметът Росица Янакиева. В момента 30 специалисти от Държавната приемателна комисия правят оглед на трасето. Те смятат, че пътят е напълно завършен, но за узаконяването му е нужен и параф от представител на общината.

Контрата на Янакиева е заради поразиите, които останаха след строителните работи на турския консорциум "Мапа Дженгиз". Разорана е инфраструктурата, затлачена е канализация, наводнен е районът под пътен възел "Даскалово". Ако сега не реагираме, турците ще вземат парите за магистралата и ще си заминат, оставяйки поразиите след себе си, категорична е Янакиева. Срещу решението й пък скочи областният управител Иво Петров. Той обвини градоначалника, че иска да пречи на магистралата и че исканията й са пресилени. Припомни колко много е направило правителството за Перник като откриването на университет и ремонта на театъра.

Мира Стоянова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.