iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Оператори с фуражки снимат абитуриентите

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Агенти с фуражки се въоръжават с техника на професионални кинаджии, за да снимат абитуриентите. Обучени да работят с видеокамери полицаи ще се залагат в школските дворове и ще снимат изпращането на зрелостниците и изтеглянето на колите им от училищните дворове.

Школските директори ще бъдат предупредени за служебните оператори, а те от своя страна трябва да уведомят и самите абитуриенти. „Няма да се крием, а ще всяваме респект с присъствието си, за да се пресекат рисковете за катастрофи и инциденти”, обясни шефът на областната дирекция комисар Валентин Димитров.

Запечатаните на камерите нарушения ще се санкционират след бала. Всеки, който нагази правилата за безопасност и виси от прозорците на колите, ще получи честитка с глоба след като изтрезнее от тържеството. Нарушителите ще бъдат викани и поименно на разговор в полицията. От тази година няма да има полицейски кордон на празничните кервани към ресторантите. Според служителите на реда те не са дали резултат досега и ще се заменят със засилено присъствие на униформени по трасето на абитуриентите.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.