iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гражданска подписка извън БСП издига Росица Янакиева за втори кметски мандат

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Със 120 подписа като начало започна гражданска инициатива в подкрепа на Росица Янакиева за втори кметски мандат, съобщава днес Градски вестник.

Идеята започнаха нейни бивши колеги от времето на Димитровския Комсомол, когато тя беше директор на Младежкия дом. Подписите се събраха за около час по време на традиционната среща на младежките ръководители от пернишкия край в годините на социализма, състояла се по обичай на 9 май  за трети път тази година.

„За нас е гордост, че за трети път и сега се събрахме над 200 бивши младежки деятели. Тъкмо преди срещата, докато я подготвяхме -  понеже е в година на избори за кмет и общински съветници, решихме да изразим подкрепа за кандидатурата на Росица Янакиева  като една от нас за втори кметски мандат.” Така обясни идеята Васил Стоянов, един от основните инициатори на срещите на комсомолските деятели и на подписката в подкрепа на Янакиева. Бившият секретар на Окръжния комитет на Комсомола от 1970 до 1974 г. обясни, че идеята е споделена със сегашното ръководство на БСП в Перник.

подписка в подкрепа на Янакиева

В това, че подкрепата започва със 120 подписа, лидерът на социалистите в Перник Ненко Темелков съзря важен символ, защото тази година се навършват точно 120 години от основаването на БСП. Няма спор, че кандидатът за кмет на Перник, излъчен от БСП ще бъде Янакиева, беше категоричен той. Последна дума за това ще има все пак Общинската конференция на социалистите, насрочена за 4 юни. По думите на Темелков стартирането на гражданската инициатива в подкрепа на Янакиева за втори мандат на 9 май – Ден на победата е и знак за поредна победа на БСП в Перник. Той припомни и всички големи придобивки за общината, постигнати през настоящия кметски мандат на Янакиева. Като подчерта, че общината е първенец в усвояването на  средства от еврофондовете, Темелков припомни, че в кварталите „Калкас” и  „Васил Левски” има новоизградена канализация с пари от Брюксел, а тузарските квартали на София Бояна и Драгалевци са без колектори.

Янакиева също вдигна наздравица с бившите си колеги и приятели от младежките години.  Тя си спомни първия доклад, който написала в Комсомола и как я смъмрили да го поправя, с което илюстрира премината школа.  БСП може да управлява и в следващия мандат, заяви в заключение тя.

Гражданската инициатива в подкрепа за втори мандат на Янакиева продължава. Инициаторите ще продължат събирането на подписи, а предстои и обявяването на сътава на инициативния комитет.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.