iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Детски Великденски търг събра средства за здравето на Пепи

Детски Великденски търг събра средства за здравето на Пепи

Благотворителен Великденски търг "Деца помагат на деца" за набиране на средства за лечението на малкия Петър Димитров-Пепи от по  инициатива на група "Звънче " от ЦДГ №8 "Изворче".

1 874 лева се събраха в благотворителната касичка за здравето на вече почти 6-годишния  Петър Димитров от Перник. На традиционната Великденска изложба-базар, която правят от няколко години деца в името на оздравяването на момченцето, преди празника дойдоха много хора, за да дадат своята лепта.  

Тази година  търгът беше в традината на ресторант "Двореца". Хит на разпродажбата бяха керамичните яйца, големи колкото тези на щраус, изработени от възпитаниците на преподавателите по изобразително изкуство Емануил Врангов – от 9-то училище, и Мариела Ивайлова – от училище „Д-р Петър Берон”. Свой принос имаха и инициаторите  на проявата от подготвителната група  „Звънче" в Детска градина № 8  и на техните учителки Искра Чернева и Ива Райчева.  

Освен красиво аранжирани декоративни яйца, на търга, по традиция разигран от актьора Васко Чушев, имаше и много сувенири с пролетна тематика, пластики, рисувани чинии, сладкиши и други чудатости, направени от децата и възрастните с много любов. Задочно от базара с по 100 лева си напазаруваха народните представители от ГЕРБ Ирена Соколова и Владислав Димитров. Общинският съветник Иво Богданов също си купи красиво нашарено яйце. Не остана по-назад и неговия шеф – първият между равните в Общинския съвет Добри Митрев. Председателят беше дошъл със своята дъщеричка Калина (на снимката). За тях също имаше от големите глинени яйца.

Зам.  кметът Иван Джегалски и шефката в образованието Ева Любомирова също бяха сред наддаващите и с лични средства си купиха детски арт изделия на най-високо ниво. Те обявиха дарение от името на Община Перник. Много хора също се включиха в търга и така помогнаха и момченцето, което се бори с тежки диагнози, и на авторите на творбите като ги насърчиха така в творчеството и благотворителността.

За жалост Петърчо не беше на търга. Представляваше го неговата баба Катя. Той и майка му София прекараха празничните дни в болница след операция на става и леко усложнение след нея. От Вчера Пепи си е у дома. След повтаряне на хирургията след няколко месеца има надежда момченцето надвило болестите, да може да ходи само.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.