iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


200 души и Бойко режат лентата на АМ"Люлин"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

200 официални гости ще гледат как премиерът Бойко Борисов реже лентата на новата магистрала "Люлин". Тържественото откриване на аутобана ще е в 15 часа тази неделя на пътен възел "Даскалово", съобщи на извънреден брифинг днес в 15 часа областният управител на Перник Иво Петров.

Поканени са министри, депутати, шефове на държавни агенции. Очаква се специално за събитието да дойдат и представители на Европейската комисия. 

Все още магистралата няма акт 16, но  в момента се прави приемно-предавателна процедура, уточни губернаторът

Шефът на пътната агенция Сергей Михалев обясни, че разрешение за използване на магистралата (акт 16) ще бъде издаден от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) най-късно в петък.

След заседанието на Министерски съвет днес министър Росен Плевнелиев съобщи още, че паралелният общински път на магистралата – Суходол – Перник (17 км), минаващ през селата  Големо и Мало Бучино ще стане държавна собственост.  Това потвърди и областният на Перник Петров. 

От пътната агенция обясниха, че вече е готова процедурата за избор на изпълнител на техническия проект за ремонт на пътя. Той ще бъде включен за финансиране от Оперативна програма "Регионално развитие" и работата по него може да започне до края на годината.

 

Невена Илиева

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.