iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска изпрати съболезнования за Франция

Вяра Церовска изпрати съболезнования за Франция 11_1447685797

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска изпрати съболезнователен адрес до посланика на Република Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан. Поводът са драматичните събития във френската столица Париж от 13-ти ноември.

„Местната общинска управа в Перник и всички перничани сме потресени от поредния циничен терористичен акт в Париж. Като посланик на Франция в България приемете моите лични и на всички перничани съболезнования за загиналите. Знайте, че скърбим с пострадалите и че подкрепяме всички парижани в този труден момент”, пише в съболезнователния адрес.

В него се осъжда терористичния акт в Париж като грубо посегателство срещу Франция, обединена Европа и целия цивилизован свят.

„Посегателството върху живота на цивилни граждани не може да има каквото и да е оправдание. Убедена съм, че с подкрепата на световната общност, френските власти ще извадят от анонимност конкретните вдъхновители и изпълнители на този варварски акт и те ще бъдат наказани”, пише още в съболезнователното писмо кметът на Перник д-р Вяра Церовска.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.