iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


По нов проект започва работа Областна администрация Перник

По нов проект започва работа Областна администрация Перник 05_1400503061

По нов проект започва работа Областна администрация Перник.

Проект „Повишаване на административния капацитет в Oбласт Перник за интегрирано устойчиво планиране на градска среда и енергийна ефективност, професионална етика и етично регулиране”, договор No ЦА12-22-36/04.06.2013г., финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, е на стойност 57 971.22 лв. с ДДС. Продължителността на проекта е 12 месеца, като с анекс от 16 май 2014 г. срокът за приключване на дейностите е продължен с 3 месеца.

Основната цел на проекта е да се повиши административния капацитет в област Перник за интегрирано устойчиво планиране на градски среди и енергийна ефективност и придобиване на умения по професионална етика и етично регулиране в държавната администрация. Тази цел ще бъде постигната, чрез реализирането на специфичните цели, а именно: Да се изгради концепция относно принципите за проектиране и управление на устойчиви градски структури; да се изградят умения за прилагане на политики и методи устойчиво градско развитие; да се изгради разбиране и представа за методологията на оценка за устойчиво развитие на градовете; да се повиши капацитета на областната администрация за интегрираното планиране на териториите в областта; да се придобият умения по професионална етика и етично регулиране в държавната администрация; да се придобият практически умения за решаване на етични дилеми и конфликти, възникващи при извършваните дейности и процедури.

Целевата група, към която е насочен проектът, са служители на областна администрация Перник. Те ще бъдат активно включени във всички дейности на проекта. Чрез реализирането им се очаква участниците да прилагат принципите за устойчиво градско развитие; да имат ясно познание относно политики и методи за устойчиво градско развитие; да прилагат устойчиви политики и методи при планирането на територията и разработката на стратегическите документи и планове за развитие в следващия програмен период; да познават и прилагат метод за оценка на устойчиви градски структури при планирането на територията; да придобият практически умения за решаване на етични дилеми и конфликти и да придобият знания и умения по етично регулиране в държавната администрация.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.