iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанка тренира с волейболния тим

Перничанка тренира с волейболния тим 07_1467628465

Перничанката Мария Русева тренира с националния женски волейболен тим до 23 г. в Белмекен. Мария е на 16 години, състезателка е на „Славия” /София/ и е смятана за една от големите надежди на волейбола, като бе извикана на подготовка във високопланинската база заедно с Натали Петрова и Габриела Бонева от ЦСКА (София). Трите взеха участие във финалите на шампионата за девойки младша възраст. Те се проведоха миналата седмица, като Първенец стана тимът на Славия, а със среброто остана ЦСКА.

Мария Русева е възпитаничка на ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник и в момента – на ГПЧЕ „Симеон Радев”. Тя започва спортния си път в „Миньор” под ръководството на треньора Деси Банкова. Тренирала е и в отбора на Европейския политехнически университет /ЕПУ/.

На Белмекен правят подготовка волейболистките от националния отбор до 23 години, пред които в края на юли предстои участие в много тежка световна квалификация от 27 до 31 юли в Сърбия с тимовете на домакините, Италия, Полша, Турция и Хърватия. Заедно с тях ще тренират и някои от състезателките от женския състав, които ще имат европейска квалификация през септември. Лично селекционерът Иван Сеферинов и помощникът му Николай Иванов, ще водят подготовката.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.