iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общината в Перник спечели проект за инвалиди

Общината в Перник спечели проект за инвалиди 04_1460820645

Община Перник спечели още един проект, който се нарича „Създаване на нови възможности за пълноценна реализация и интеграция на служители с увреждания, чрез приспособяване и оборудване на 7 работни места в Община Перник“, като основната цел на проекта е да се осигурят подходящи условия на труд, чрез приспособяване на работните места и осигуряване на по-качествено и функционално оборудване и подходяща техника, чрез които да бъде дадена по-добра възможност за реализация и интеграция на служители в община Перник.

Отпуснатата субсидия възлиза на стойност 45 174,00 лв.

Финансирането е осигурено от Агенцията за хората с увреждания (АХУ) в съответствие с разпоредбите на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ).

Предстои подписване на договора между община Перник и агенцията.

Срокът за реализирането на проекта е 4 месеца, като той трябва да бъде финализиран до края на август 2016 г.

Отпуснатите средства ще бъдат изразходвани за ремонти и обновяване на 6 работни помещения в общинска администрация и дирекция „Местни приходи и такси“. Ще бъде осигурено ново функционално офис обзавеждане и оборудване със съвременна компютърна техника, отговаряща на съответните потребности.

Община Перник, като работодател, който подкрепя социалните нужди на своите служители и граждани, поема ангажимента да осигури трудова заетост за лицата от идентифицираната целева група за срок не по-малък от 36 месеца след реализацията на инвестиционния проект.

Целта на реализирането на този проект е да се осигури по-дългосрочна и качествена заетост, при спазване на законовите изисквания на чл. 315 от Кодекса на труда, чл.9а от Закона за държавния служител и чл. 27 от Закона за интеграция на хората с увреждания за осигуряване на определен брой работни места за хора с трайни увреждания и намалена работоспособност.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.