iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наградиха две жени за почетни граждани на Трън

Наградиха две жени за почетни граждани на Трън 08_1408690445

Със званието "Почетен гражданин" бяха удостоени д-р Виолета Стойкова и учителката Дарина Стоянова. Награди ги община Трън. Те ще получат наградите си на празника на град Трън - 14 октомври, а почетният знак ще бъде връчен лично от кмета на Трън Станислава Алексиева.

Д-р Стойкова е родена през 1925 г. в Трън, в семейство на учители. През 1953 г. завършва висше медицинско образование и същата година започва работа в болницата в родния си град. През 1957 г. специализира хирургия и травматология. Община Трън е
единственото място, където д-р Виолета Стойкова е работила.

Дарина Стоянова е родена през 1943 г. в с. Глоговица. След завършване на висшето си образование в СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Българска филология", се завръща в Трън и с малки прекъсвания работи като учител по български език и литература в гимназията и строителния техникум в града до септември 2000 година. За две години е била учител в Икономическия техникум в Перник. През 1985 година станала председател на читалището към Дома на културата в Трън. Председател е на Методическото обединение на учителите по езици и е методист по български език и литература към община Трън.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.