iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Забраниха лепенето на агитационни материали на стълбове, спирки и автобуси

Забраниха лепенето на агитационни материали на стълбове, спирки и автобуси 09_1410418558

Агитационните политически материали няма да могат да се слагат на всички сгради общинска собственост. Това наложи Община Перник.

Забраната е в сила независимо от съгласието на наемателите или концесионерите, се казва в заповед на ВриД кмета Илинка Никифорова за разполагането на плакати преди парламентарните избори. Запрещението за политическа пропаганда важи и за електростълбовете, за автоспирките и за превозните средства от обществения транспорт.

В заповедта са указани местата за разполагане на агитационните материали. Това са мостът и подпорните стени при пътен възел „Марина бара”, подпорните стени на ул. „Софийско шосе” и при детелината за кв. Калкас, мостът при кооперативния пазар, пътен възел „Църква” и подпорните стени на магистралата, жп мостът при ТЕЦ Перник и стената на спирката при ТЕЦ-а.

Кметовете на кметства и кметските наместници със свои заповеди ще определят местата за поставяне на агитационни материали на своя територия.

Все още в Перник не е започнало лепенето на предизборната политическа шарения и физиономиите на „любимците” не ни дебнат от всеки ъгъл.

В 7-дневен срок след изборния 5 октомври, партиите и коалициите са длъжни сами да премахнат плакатите си ако не искат да бъдат глобени.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.