iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За погребения и гробища си говориха днес общинските съветници

За погребения и гробища си говориха днес общинските съветници 07_1374146224

Милан Миланов контрира, че служебните погребения би трябвало да се извършват от общинското дружество "Обреден дом", още повече, че това е заложено като услуга в гласувания му бюджет. Защо не се изпълнява решението на Общинския съвет? - попита Миланов. Три служебни погребения е направила общината от началото на годината досега - двама бездомници и едно новородено. За тях са похарчени общо 800лв. Починалото бебе е погребано служебно, защото майката, която е самотна, е отказала да се погрижи, това съобщи кметът Росица Янакиева на днешното заседание на Общинския съвет в отговор на поставен въпрос от общинския съветник Милан Миланов колко са били служебните погребения.

Частна Фирма е извършила погребалната услуга, защото била единствената, която има разрешително за това, уточни Янакиева.

"Общинският бъджет е в съда"- контрира Янакиева и уточни, че се чака съдебното решение по оспорения от нея бюджет.

"Когато "Обредния дом" представи удостоверение, че може да извършва служебните погребения, то тогава няма проблем да ги прави"- каза още Янакиева.

Съветниците от ГЕРБ отправиха питане към кмета защо не се окосява тревата в гробищния парк. Имало сигнали от граждани, че служители на фирмата, която отговаря за поддържането, са виновни за изпочупени паметни плочи. Да се направи конкретна проверка дали това отговаря на истината, настоя общинският ссъветник от ГЕРБ Росен Симеонов. Отговор по това питане кметът Янакиева ще даде на следващата сесия на Общинския съвет.

Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.