iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска показа заместник кметовете на общината

Вяра Церовска показа заместник кметовете на общината 11_1447254122

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска представи официално новите четирима заместник-кметове на общината. Те ще работят за развитието на града, като трима от тях са добре познати на перничани Севделина Ковачева, Денислав Захариев и Владислав Караилиев. Новото име е Йордан Павлов.

Гласът на Общината Севделина Ковачева заема мястото на заместник-кмет по образование и култура. Тя е от София, но от две години е с постоянно присъствие в Перник. „Мисля, че познавам добре обстановката във всичките й сфери. Имам специализация в Лондон, във връзка с професионалния ми опит като международен редактор. Пет години работя като пиар, две от тях са в ПП ГЕРБ. Предстоящият международен фестивал „Сурва” и подготовката на коледните и новогодишните празници са сред приоритетите, с които започвам на този етап”, сподели Севделина Ковачева. Тя уточни, че е завършила в Нов български университет, специалност „Политически науки”. Омъжена е и има момиченце на 7 години.

Другият заместник-кмет е Денислав Захариев, който ще отговаря за икономическите и стопанските дейност в общината. Той е юрист по професия и в екипа на предишния кмет Иван Иванов изпълняваше функциите на секретар на Общината.

Йордан Павлов пък поема сектор сигурност, социални дейности и здравеопазване. Той е на 54 години, завършил е Полицейската академия. От 1987 година до 2003 година е служил в органите на МВР, а от 2004 до 2015 година работи като адвокат на частна практика. При представянето си Павлов сподели, че от 1977 до 1983 година е бил състезател в редовете на представителните отбори на „Миньор Перник” и „Металург Перник”. Той е играл ляво крило с номер 11. В кръга на шегата Павлов сподели, че домът му е изпълнен с жени. Семеен е с две дъщери.

Владислав Караилиев пък ще продължи да изпълнява длъжността на зам.-кмет по строителството. Припомняме ви, че той е работил близо 5 години като началник-отдел „Градоустройство” в община Перник. Бил е председател на Общинския съвет в Перник.

„Всички въпроси, които ви вълнуват могат да бъдат отправяни към мен и екипа ми. Нашата амбиция е да чуваме какво се случва в града и да можем да реагираме според възможностите на общината, заяви на пресконференцията новият кмет Вяра Церовска.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.