iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Утре ще се проведе сесия на община Перник

Утре ще се проведе сесия на община Перник 02_1423062933

Най-важната тема на предстоящата утре редовна сесия на Общинския съвет ще бъде приемането на Програмата за управление и разпореждане с общинската собственост.

Това са средствата, които Общината очаква да дойдат като собствени приходи от отдаване под наем и продажба на общинско имущество. С тези пари Общината поддържа инфраструктурата, плаща издръжката на всички дейности, които са извън делегираните, като Двореца на културата, Общинския театър, разходите на детските градини, както и заплатите на работещите близо 300 човека в общинските предприятия.

“В последните години тази програма за общинската собственост винаги предизвиква много спорове. Всеки един кмет посочва в нея собствените приходи, които иска да върже в бюджета. Програмата е изключително важна, тъй като определя на какви пари ще разчита Общината и кои ще бъдат обектите, които ще се продадат или отдадат по наем”, коментира председателят на Общинския съвет Милан Миланов.

Новото в програмата са предвидени приходи от продажбата и отдаването под наем на земеделски земи, уточни Миланов.

Кметът Иван Иванов вече е внесъл за обсъждане в ОбС проектобюджета за 2015 година, който в момента се гледа в постоянните комисии. Вероятно към средата на февруари ще бъде насрочена извънредна сесия за приемането на най-важния финансов документ.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.