iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шефът на полицията ще се среща всеки месец с кметовете в община Перник

Шефът на полицията ще се среща всеки месец с кметовете в община Перник 08_1407326812

Всички кметове на населени места в община Перник и шефът на полицията Славчо Станиславов ще се срещат поне веднъж месечно. Това е дал като идея комисар Станиславов, който присъства на регулярното работно заседание с управниците и екипа на общинския кмет Росица Янакиева. Той каза, че каузата им е да осигурявамт спокойствие и да се живее добре.

На следващата среща, която ще бъде в началото на септември, ще присъстват и началниците на райони, тъй като те детайлно познават проблемите в населените места. Трябва да се засили работата между кметовете по места и кварталните отговорници, смята Станиславов и насърчи управниците да им поставят задачи и да споделят с тях негативите, свързани с реда и сигурността.

На кметските вопли за по-засилено полицейско присъствие в селата и кварталите заради зачестилите кражби по домовете, шефът на полицията обясни, че извън проблемите с горивото и автомобилите, има и липса на кадри. Причината е, че всеки месец по 60 полицаи от Перник са на южната ни граница, тъй като ситуацията с бежанците е много сериозна. В Ковачевци също има засилено полицейско присъствие, заради имигрантите, настанени в Националния детски екологичен комплекс.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.