iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще реализират проекта за парковата зона

Ще реализират проекта за парковата зона 07_1436537487

Проектът за парковата зона е последният, който ще бъде реализиран по „Зелена и достъпна градска среда", като благоустрояването на парковата зона е последният проект, който ще бъде реализиран по „Зелена и достъпна градска среда".

Основният е площад „Кракра", който трябва да бъде готов до есента. От останалите 10 по-малки проекта са реализирани 3, велоалеята ще се довърши със собствени средства, а останалите 3 няма да се изпълняват.

Причината е в писмо със сериозни ограничения, което било изпратено от управляващия орган на ОП Регионално развитие на 9-ти юни, а крайният срок, в който местната управа трябвало да даде своето становище, бил ден по-късно – 10 юни.

В документа се казвало, че ако не се осигурят средства за проектите, те остават за сметка на общината. Освен това имало опасност да не се спазят сроковете, което пък щяло да наложи връщане на много пари. „Решихме да не поемаме тези рискове", каза кметът Иван Иванов. Той поясни обаче, че те не отпадат, просто ще бъдат търсени възможности по нови оперативни програми, за да бъдат реализирани. Ако отварянето им закъснее, т.н. малки проекти могат да се изпълнят в идните години и със средства от общинския бъджет.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.