iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предизборно открито игрище за футбол потъва

футболното игрище в пернишкия квартал „Тева” потъва.

Откритото предизборно футболното игрище в пернишкия квартал „Тева” потъва. Това стана ясно от обяснения на кмета на Перник Росица Янакиева на сесия на общинския съвет миналия петък. В отговор на питане на общинския съветник Любомир Жотев (ГЕРБ) тя обясни, че за отстраняване на проблемите ще се погрижи фирмата, която го е направила, защото по договор гаранцията за съоръжението е 60 месеца.

Спортната площадка за футбол в „Тева беше открита през есента на миналата година по време на предизборната кампания. Подобно игрище има изградено и на Алеята на спорта над градския парк при Обединения детски комплекс. Двете игрища са правени от една и съща фирма. Янакиева обясни, че за проблема в „Тева” вече е сигнализирано и е направена проверка. Теренът наистина е пропаднал. В югоизточната част още при изграждането му се е появила яма, а също и подпочвени води. Получило се е слягане от около 20 см. На места по терена.

Под покритието имало настилка от асфалто-бетон и сложна система от дренажни канали. Една от причинете за слягането е и запушването на тези канали, които трябвало да отвеждат водата от дъжд и сняг. Договорът с фирма „Гого” бил подписан още на 11 юли 2011г. Експертите на фирмата направили оглед и уверили, че според поетия гаранционен срок ще възстановят терена при първа възможност, когато атмосферните условия позволят. Според уверението на Янакиева фирмата ще поддържа съоръженията безплатно 5 години./ Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.