iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осъдиха с декларация политически уволнения в Перник

Общински съвет - Перник

Декларация от името на общинските съветници от десните и дясно-центристките групи в Общинския съвет в Перник осъди действия на кмета Росица Янакиева, свързани с подчинението на Районен младежки дом Мошино и освобождаването от длъжност на доскорошния шеф на Двореца на културата и общински съветник Петьо Фетфов.

Документът беше огласен от зам. председателя на ОбС д-р Мария Маринова („Демократи за Перник”)  по време на заседание на местния законодателен орган на 26 януари 2012г.

По отношение на РМД-Мошино кметът издава две заповеди, с които променя подчинението му като второстепенен разпоредител с бюджет. Вместо да е подчинен на кмета на кметство „Изток” преминава на подчинение на Община Перник за по-добро синхронизиране на дейностите с другите културни институти и за подобряване на възможностите за кандидатстване с проекти. Заповедите са обжалвани пред областния управител от кмета на „Изток” Ивайло Иванов.

С декларацията общинските съветници остро се противопоставят на тези действия като ги определят като „необосновани, нецелесъобразни и противоречащи на принципите на доброто управление” „Категорично възразяваме срещу подобни политически чистки, които се случват в Община Перник и през последния месец” , се казва в  декларацията и се се посочва, че ще бъдат предприети законосъобразни действия , за да се преустанови тази „недопустима практика на политическа репресия.”/ Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.