iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинският съвет даде съгласие да се премести измервателната станция за качеството на въздуха в Перник

Съгласие да се премести измервателната станция за качеството на въздуха в Перник

Ще преместват автоматичната измервателна станция за качеството на атмосферния въздух в Перник. В общината е постъпило заявление от изп. директор на Изпълнителна агенция по околна среда към МОСВ, минилабораторията, която в момента се помещава срещу спирка „Шахтьор”, да бъде преместена почти в центъра на Перник.

Днес, местният Общински съвет даде съгласие и възложи на кмета да сключи договор с изпълнителната агенция за безвъзмездно ползване на общински имот, намиращ се на ъгъла на улиците „Радомир” и „Ихтиман”, до бившата сграда на техникума по облекло и хранене.

Според проучване на Европейската агенция по околна среда, огласено миналата година, Перник оглавява класацията за най- мръсен въздух в Европа. Градът е безапелационен първенец, като по данни на агенцията, от 365 дни в годината, въздухът е бил в норма едва 180 дни. В същото време има съмнения, че автоматичната станция не е на най- подходящото място и резултатите от измерванията не дават най- точна представа за качеството на въздуха над града.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.