iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинските съветници се събират на сесия

Общинските съветници се събират на сесия 02_1422863459

Този четвъртък, 5 февруари, от 9.30 часа, ще има сесия на общинските съветници с дневен ред от 23 точки.

Местните старейшини ще дебатират и вероятно ще приемат програмата за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост. Ще бъде гласуван отчетът на кмета за дейността на Консултативния съвет за младежка политика /КСМП/ през 2014 г. и планът за дейността му през 2015-та. За миналата година са финансирани 19 младежки инициативи за 15 071 лв.

Ще бъде приет общински план за действие за интеграционните политики, свързани с ромите, за 3-годишен период от 2015 до 2017 г.

Съветниците ще гласуват и предложението на председателя на ОбС за обявяване на конкурс за управител на общинското лечебно заведение ДКЦ-І, поради изтичане на договора. Ще бъде избрана и комисия за организиране и провеждане на конкурса.

ОбС ще гласува за отдаване под наем на помещение от 65 кв. м на ул. “Миньор” 1, където ще бъде клубната партийна база на България без цензура. Партията на Бареков ще плаща символичен наем на Общината, както и всички останали политически сили, за 3 години напред.

Старейшините ще се произнесат и по искането на Съюза на пенсионерите за безвъзмездно ползване на 13 клуба на възрастните хора за 10 години. Досега между Общината и Съюза е имало сключен договор за това, но е изтекъл през октомври 2014 г. и сега трябва да бъде подновен.

Ще бъде взето решение и за продажба на жилища – общинска собственост на досегашните им наематели.

ОбС ще се произнесе за опрощаване на дължими държавни вземания на перничанка, както за отпускане на персонална пенсия на 5 деца.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.