iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник влиза в следващия програмен период

Община Перник влиза в следващия програмен период 03_1425630384

Ръководителят на отдел "Подготовка и управление на проекти" в Община Перник Иван Искренов каза, че общината е готова за влизане в следващия програмен период с 20 завършени проекта, които предвиждат усвояване на над 1,1 млрд. лв.

Според Искренов е необходимо да бъде увеличен прагът на областната стратегия за развитие, който е 90 млн. лв. годишно. Община Перник планира да усвоява над 150 млн. лв. за година, заяви Искренов. По думите муако не нарасне прагът, няма да могат да се обслужват изготвените проекти.

Перник е сред 39-те града, издържали мониторинга и станали част от програмата "Региони в растеж". Искренов обаче е притеснен, че не е ясен лимитът на разполагаеми пари за общините по програмата. Само 93 млн. лв. е водният проект на Перник, който трябва да бъде прехвърлен в следващия програмен период, твърди Искренов.

По думите му приоритетен за града е интегрираният градски транспорт, който включва и обновяване на тролейбусния парк и контактна мрежа. Само този проект е на приблизителна стойност 17 млн. лв., обяснява Искренов.

В момента община Перник изпълнява проект "Техническа помощ" за програмата "Региони в растеж" на приблизителна стойност 500 000 лв., съобщи още Искренов.Той призова да бъде актуализиран общинския план за развитие в периода 2014-2020г., защото по думите му няма да има финансиране на нито един проект преди 2016г.

Проблемите на общинските планове за развитие днес бяха обсъдени по инициатива на областния управител Ирена Соколова.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.