iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник ще тегли кредит от 1 млн. лв.

Община Перник ще тегли кредит от 1 млн. лв. 12_1419317377

Община Перник ще тегли кредит от 1 млн. лв. от банка, реши Общинския съвет вчера. С тези средства ще се изплащат запорите, наложени от частни съдебни изпълнители, както и ще се изпълняват подписаните с отделни фирми и НАП споразумения за разсрочено погасяване на просрочените задължения, уточнява в докладната си записка кметът Иван Иванов.

Гаранция за заема ще бъде сградата на улица „Радомир”, където се помещават общинската дирекция „Социално подпомагане” и Бюрото по труда.

Преди окончателното решение на ОбС в залата се разгорещиха страстите между местните леви и десни законотворци.

Съветниците от БСП поискаха парите от заема да бъдат целеви и да бъде разписано за какво точно ще бъдат похарчени. Даниела Генадиева предложи да бъде записано, че средствата ще бъдат за изплащане на суми по наложени запори от частни съдебни изпълнители и за изплащане на стари борчове по сключени споразумения с фирми. На това се възпротиви Петьо Фетфов от дясната група „Демократи за Перник”, който на 100% беше убеден, че „това ще повлече лавина от нови запори и изпълнителни листове”. Мотивите на кмета са ясни и съм сигурен, че Иван Иванов няма да злоупотреби със заема, посочи още Фетфов.

В отговор съветничката от БСП Ралица Андреева отново категорично настоя да бъде фиксирано как точно ще бъдат изразходвани средствата.

Това обаче се оказа ябълката на раздора и започна политическа престрелка между Ралица Андреева и Милена Миланова от ГЕРБ, която заяви, че Станишев е унищожил България, а Янакиева е филарила Перник.

В крайна сметка съветниците гласуваха текста, записан в докладната на кмета Иван Иванов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.