iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник ще плаща на "Комуналстрой" на траншове след запорирани сметки

Перник -община

Община Перник ще се издължи на няколко транша на общинската фирма "Комуналстрой". До компромиса с разсроченото разплащане на натрупаните задължения в размер на близо половин милион лева се стигна, след като бившият областен управител Иван Димитров даде общинската управа на съдия-изпълнител и през миналата седмица сметките на администрацията бяха блокирани.

 Соцлидерът Ненко Темелков тогава окачестви поведението на ексгубернатора като безотговорно и каза, че специално по тази тема ще свика заседание на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП в Перник.

В крайна сметка се стигна до споразумение и общината вече преведе първия транш. С парите са изплатени заплатите на работниците за месец декември. Надяваме се следващите преводи да не закъсняват, за да можем да се издължим на хората. Парите са за свършена от тях работа, трябва да им ги дадем, защото те имат семейства, които издържат. Освен това средства са нужни и за поддържане на техниката, каза още Димитров. Той подчерта, че разбира трудностите на общината във време на криза, но въпреки това основните разходи трябва да се покриват.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.