iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъдиха проблемите в предучилищното възпитание

Обсъдиха проблемите в предучилищното възпитание 03_1426677060

Работна среща с директори на детски градини от община Перник беше проведена от заместник-кметът по образование и култура Румяна Гьорева.

Проблеми в предучилищното възпитание и обучение като храненето на децата, взаимодействието с родителската общност, работните заплати на заетите в сферата на предучилищното възпитание и подготовка бяха поставени за обсъждане и вземане на ефективни решения.

След обсъждане на проблемите бяха взети решения, които ще подпомогнат подобряване на качеството на отглеждане, възпитание и обучение на децата, се казва в прессъобщението, разпространено до медиите. Какви са конкретните решения, обаче не се посочва.

Гьорева подчертава, че децата като основна ценност в системата на предучилищното възпитание и подготовка, както и удовлетвореността на потребителите на услуги в тази система са национален приоритет, като това важи и за политиката на Община Перник.

„Предучилищното образование се характеризира с най-висока възвръщаемост на инвестициите, измерена чрез социална адаптация на децата. Затова е необходимо с усилията на всички нас и в активно взаимодействие с родителите да осигурим комплексни грижи за цялостното развитие на най-малките членове на нашето общество, включващи правилно хранене, възпитание, образование и грижа за здравето“, посочва зам.-кметът.

На срещата са присъствали Адриан Симеонов – заместник-кмет по здравеопазване и социални дейности, Бойко Свиленов – председател на областната структура на СРСНПБ, Емилия Плякова – председател на общинската структура на СРСНПБ, Юлия Ганчева – председател на регионалната структура на Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа, Венета Миланова – председател на ОбКС на СБУ-Перник и областен координатор на Синдиката за област Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.