iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На утрешното заседание на пернишкия общински съвет се очаква скандал

На утрешното заседание на пернишкия общински съвет се очаква скандал 07_1405518218

Утрешното заседание на пернишкия общински съвет отново се очаква да бъде скандално. Очаква се да има борба за ръководните места в постоянните комисии.

Че ще има разгорещен дебат по предложените промени в съставите на комисиите очаква и председателят Милан Миланов.

Цялата сага с постовете на председатели, заместник-председатели и секретари започна след свалянето на предишния председател на ОбС Владислав Караилиев от ГЕРБ и оформянето на ново мнозинство в лицето на останалите партии в местния мини парламент. Съветниците от ГЕРБ тогава подадоха оставки от всички ръководни постове в комисиите. След това обаче оттеглиха оставките си на последната скандална сесия миналия месец.

Сега група съветници от новото мнозинство са вносители на предложението за разпределението на ръководните постове в комисиите.

„Целта е да бъден възстановен баланса на политическите сили, така както са ги избрали гражданите. В момента повече председатели и членове на комисии имали от ГЕРБ за сметка на други партии”- коментира Миланов. Според него това било чиста математика, според която трябвало да се направи преразпределението на постовете.

Според направеното предложение се иска от поста председател на комисията по общинска собственост да бъде освободена Милена Миланова от ГЕРБ, а нейното място да заеме Стойчо Василев от партия „Лидер”.

„Искаме освобождаването на Миланова, защото точно тя хвърли оставката си като председател на комисията, когато бе свален Караилиев и призова останалите от ГЕРБ да направят същото”- обясни Стойчо Василев.

Другите предложени рокади са: Комисията по устройство на територията да оглави Николай Драгомиров. Предложението на ГЕРБ пък е поста да бъде даден на Владислав Караилиев. Да бъдат освободени предсрочно също заместник-председателят на „Общинска собственост, концесии, приватизация и следприватизационен контрол“ Георги Цветков и секретарят на същата комисия Петър Янков, който пък да стане неин заместник председател. Секретарското му място да заеме Десислав Аспарухов. За член на същата комисия е предложен Николай Николаев. Георги Цветков пък да стане член на комисията по екология-са предложенията на групата съветници.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.