iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Милан Миланов сам се е отказал от увеличение на заплатата си

Милан Миланов сам се е отказал от увеличение на заплатата си  07_1406120650

Милан Миланов, който е председател на Общинския съвет в Перник, сам се отказа от увеличението на заплатата си.

Той трябваше да получи 26% върху възнаграждението си за прослужено време, като беше заявил това изрично. След пороя остри думи срещу него, обаче, той не пожела да взима допълнителните пари. Заради това зам.-кметът Илинка Никифорова, която заместваше кмета Янакиева, оттегли докладната по казуса. Това стана по време на втората част на сесията на ОбС, която бе продължение на скандалното заседание от 17 юли миналата седмица.

Имам 31 години трудов стаж, от които 15 са в ръководството на Община Перник, заяви Милан Миланов. И не е вярно, че съм щял да взимам по-голяма заплата от тази на кмета, отсече той. Не получавам по-голямо възнаграждение от това на предишния председател на ОбС Владислав Караилиев, твърди Миланов. По думите му той взима 4% за прослужено време, докато Караилиев е взимал 10%, нищо че бил по-млад и с по-малко трудов стаж. Видно е кой работи с общинската администрация, коментира Миланов след сесията.

По-късно съветникът от ГЕРБ Денислав Аспарухов обяви, че „благодарение на съвместните усилия на групите на ГЕРБ и „Демократи за Перник” успяхме да спрем безпрецедентното вдигане на заплатата на председателя на ОбС, което, дебело подчертаваме, щеше да доведе до ново увеличение и на възнагражденията на общинските съветници и до прекомерно натоварване на бюджета на Общината – нещо, което тя със сигурност нямаше да може да си позволи”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.