iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметският пост в Перник разрази дебати

Кметският пост в Перник разрази дебати 11_1415710063

В ОбС ще бъде внесено искане за допускане на предварително изпълнение на решението на местния съвет, с което Иван Иванов бе избран за кмет на Перник.

Искането ще депозира Милан Миланов, след като съветниците го упълномощиха - в качеството му на председател, да стори това. Веднъж вече Миланов е внасял такова искане - при окомплектоването на преписката по образуваното административно дело по жалбите на заместник-кметовете срещу решение № 918 от 31 октомври, но магистратите са го оставили без разглеждане, тъй като не е бил изрично упълномощен за целта от ОбС. Ако съдът се произнесе положително по искането, Иван Иванов ще влезе в кметския кабинет официално преди да има решение по делото за това законен или не е изборът му за кмет.

Юристи твърдят обаче, че и искането за предварително изпълнение подлежи на обжалване от отсрещната страна. На сесията днес местните избраници отново изляха тиради за това кой крив-кой прав в създалата се какафония покрай кметския пост в Перник. В началото на сесията Миланов запозна колегите си с получения отговор от ЦИК след повторното му запитване за това, в коя хипотеза попада Перник.

„С протоколно решение от 10 ноември ЦИК са препотвърдили предишния си отговор, че в Перник няма да има предсрочни избори“, заяви Миланов и добави, че писмото било подписано от председателя и от секретаря на ЦИК.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.