iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изграждането на велоалеята в Перник не спира

Изграждането на велоалеята в Перник не спира 07_1406037553

От обяд насам в Перник и региона се изсипва проливен дъжд, но той не спря работата по изграждането на бъдещата велоалея в града.

Работата върви, въпреки че са на строителния участък се забелязва само един багер с един работник в него. Багерът напредва с около 10 - 15 метра за 15 минути. Той подготвя трасето, където ще бъде изградена алеята.

По проекта за велоалеята са направени корекции. От началото на месец юни Владислав Стоилов откри няколко несъответствия в проекта за съоръжението. Едно от тях показа как велоалеята е незаконна. Явно, за да не се излагат от община Перник бързо направиха промените, които са видни при изграждането.

"Радостен съм да отбележа, че Община Перник изглежда се е вслушала в градивната критика която отправих към нея и критика за която бях подкрепен от много велосипедисти, като 50 от тях дойдоха на протестното велошествие, което организирах на 11.07.2014.(благодаря ви!). Може би съм бил малко остър в думите си, но колоездачите в Перник заслужават една безопасна велоалея! Не знам кой е отговорен за промените в последния момент, но му благодаря от мое и от името на всички бъдещи ползватели на велоалеята(както и от името на всички пешеходци, които няма да ходят в болницата за гипсиране)! А ето и самите промени: велоалеята няма да е 1.5 м. широка, а минимум 2 м.(не съм я мерил, за да видя колко е точно). Няма да се качва по тротоарите, особено на този при Кауфланд, където става много опасно за пешеходците, а ще минава някъде покрай реката. Изглежда има разумни хора в общината, в което бях започнал да се съмнявам!", съобщи вчера Владислав Стоилов в сайта на "Колоездене Перник".

Вело обществото на Перник следи изкъсо как се изгражда придобивката, която би предотвратила инциденти и би направила Перник един по - модерен град.

Срокът за изграждане на алеята е 120 дни, като за начало беше обявен 1 юли, според думите на кмета Росица Янакиева.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.