iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избраха кмет на Перник

Избраха кмет на Перник 10_1414752946

Новият кмет на община Перник е 59-годишният собственик на автокомплекс МИИВ, общински съветник от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в ОбС Иван Иванов.

Избра го Общинският съвет на извънредна сесия днес измежду общо три кандидатури. Освен него бяха предложени зам.-кметът Петър Първанов, зам.-председателят на ОбС и ексшеф на “Топлофикация” Стойчо Василев и изненадващо Пламен Борисов от ГЕРБ, който обаче светкавично си подаде отвод.

Иван Иванов получи 24 гласа – за него гласуваха ГЕРБ, Патриотично обединение, Демократи за Перник, Десислав Аспарухов от СДС, Николай Драгомиров от “Синьо единство” и Камелия Руменова от БСП и коалиция.

Стойчо Василев не получи нужното мнозинство, а за Петър Първанов гласува “за” единствено предложилата го адвокатка от БСП Даниела Генадиева.

Машинният инженер по професия и учител по призвание и вече нов кмет Иван Иванов обяви в залата, че политиката на Община Перник ще бъде дясна и дясноцентристка. После пред журналисти той заяви, че усилията в първите дни ще бъде в промяна на административната структура на общината, която според него в сегашния си вид си е изживяла времето. Дали ще има съкращения отсега не може да се каже. Иванов ще работи за това хората да са доволни и по-спокойни.

Не съм магьосник и не мога да оправя всичко с едно махване на ръка, посочи той в отговор на въпроса как ще процедира със задлъжнялостта на Общината към фирмите. Зам.-кметовете, които имат резултат и ефект в работата си, няма от какво да се притесняват, че ще бъдат уволнени. От онези с ниски резултати обаче Иванов ще се освободи, защото смята да направи здрав екип около себе си, на който има доверие. Партийни пристрастия няма да има, ще заложа изключително на професионализма, зарече се Иван Иванов.

Иван Иванов има двама големи синове и се надява скоро да стане щастлив дядо на внучета.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.