iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Драмата с маршрутките продължава

Драгичево - протест

Драмата с пътуването до София на хората от близките до Перник села, които ползваха маршрутни превози, продължава. Ще ни изгонят от работа, не можем да стигавме навреме, оплакват се редевно пътуващи. Читатели на Градски вестник сигнализират, че курсовете, които са от възобновената редовна линия Кладница-София през Драгичево не се изпълняват редовно, както е обещано. За пътуващите от Студена, Кралев дол, и Църкава също няма разрешение и хората губят часове, за да отидат и да се върнат от работа., докато доскоро това им отнемаше значително по-малко време.

Опитът на местната държавна власт да представи проблема за решен и манипулантивните публикации в един от регионалните сайтове не са изход. Кметовете на  град  Батановци и село Черна гора са се видели в чудо, защото пътувалите от тези населени места са лишени напълно от възможност за придвижване. Те са притеснени и защото им се обяснява, че според промените в Закона за автомибилните превози, не може да се откриват нови линии. Това наистина е така, но се отнася само за нови автолинии от републиканската транспортна схема и е записано в преходните и заключителни разпоредби със срок до 2013г.

Заради недобросъвестност от старана на превозвачите, които вместо да спазват подписаните договори с по-малко курсове сами са си допълвали разписанието. От друга страна никой не ги е санкционирал и не е намерено разрешения на възникналата нелоялна конкуренция. Сега под благовидния предлог да се удари сивия сектор и да се сложи ред пострадаха хората, а и „свои” фирми” се наместиха на освободената така или иначе съществуваща ниша.

Дълго мъдруваните нормативни промени явно са недоизкусурени щом голям брой хора ще се окажат потърпевши заради задоволяването на нечии корпоративни интереси. Докато мъдрите се намъдруват, ние ще останем без хляб, който и без това постоянно поскъпва, казват хората докато се опитват дасе спасяват поединично. Това, което ни се предлага, не ни устройва, управниците не мислят за нас, е извода до който са стигнали в безизходицата си повечето от пътуващите.

Автор: Руми Борисова; Източник: Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.