iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес ще заседава Общинския съвет в Перник

Днес ще заседава Общинския съвет в Перник 09_1411023892

Днес ще има заседание на Общинският съвет в Перник. Заседанието ще бъде заради предизборната кампания. Има опасения, че сесията може да се превърне в трибуна, от която партиите да провеждат агитация за предстоящите избори, като от постъпилите над 70 докладни записки през месец август, председателят на ОбС Милан Миланов е избрал 38.

По тях предстои да се вземат решенията, които не са политически оцветени, заяви на брифинг по повод предстоящата сесия Миланов.

Темите са свързани с разпореждане с общинско имущество, одобрение на подробни устройствени планове и обявяване на търгове. Дълъг списък от пустеещи общински земеделски земи се предлагат за отдаване под наем.

Десет са докладните записки, които изискват решение на ОбС за предоставяне на земеделски имоти на бивши собственици с признато право на възстановяване. Съветниците ще обсъдят предложение на администрацията за овърдрафт за общината, който да гарантира заплати на служителите в края на годината. Ще се поиска и съгласието на ОбС за трансформиране на дължими отчисления за обезвреждане на отпадъци на общинското депо в собствено съфинансиране за изграждане на новото регионално сметище. Сред докладните на сесията са и предложение за удостояването със званието почетен гражданин на Перник на писателя Цанко Живков и отпускането на 30 хиляди лева от общинския бюджет на волейболния клуб „Миньор”.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.