iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Служителите от община Ковачевци ще се обучават по проект

Служителите от община Ковачевци ще се обучават по проект 09_1410868651

По проект ще се обучават служители на общината в Ковачевци и на кметствата от селата в региона. Те ще учат английски и компютри.
Стойността на проекта е 88 332,41 лв., като средствата за него са осигурени чрез Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът „Компетентност и ефективност” – обучение на служителите в Община Ковачевци” обхваща 193-ма служители. Целта е да се подобри административно обслужване на гражданите и бизнеса в Община Ковачевци чрез обучение на служителите в общинската администрация, кметовете на кметства, кметските наместници и служителите на кметства.

IMG_6922 [640x480]

Предвидено е да се повиши капацитета на служителите за предоставяне на административни услуги чрез подобряване на квалификацията и мотивацията им.

„Ще бъдат проведени 11 обучения. Те ще са по ключови компетентности, английски език и информационни технологии”, заяви ръководителят на проекта.

Проектът ще се изпълнява в продължение на 9 месеца.

Днес Ковачевци бе подписан и договор за изграждане на екопътека „Поглед към девет планини”. Тя се финансира също по проект по програмата за развитие на селските райони.

Дължината на екопътеката е близо 5 километра. Тя носи името си от една от ключовите точки по маршрута – заслон „Погледец”, откъдето се открива гледка към девет съседни планини.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.