iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Ковачевци пусна писмо до медиите

Община Ковачевци пусна писмо до медиите 09_1411120183

От Обшинският съвет в Ковачевци публикуваха открито писмо до медиите. То е във връзка с конфликта с недопускането на деца-бежанци до училището в с. Калище.

Публикуваме документа без каквато и да е редакторска намеса:

През последните дни се води ожесточена медийна война срещу жителите на община Ковачевци, кмета и общинските съветници. Насажда се омраза към местното население чрез обидни квалификации и се хвърлят неоснователни обвинения.

Представители на Агенция за бежанците заявиха, че ще сезира прокуратурата и Комисията по дискриминация за расистки и ксенофобски действия от страна на кмета и общинските съветници. За да се спрат тези спекулации, неистини и медийни внушения, които уронват доброто име на жителите на община Ковачевци, публикуваме взетото решение на извънредно заседание на ОбС Ковачевци, проведено на 15 септември в кметството на с. Калище.

РЕШЕНИЕ:

Възстановяване на статута на Национален детски екологичен комплекс-Ковачевци до 30 октомври 2014 г.

Да обвиниш в расизъм и ксенофобия хора, които единствени приеха бежанци в най-хубавата сграда на територията на общината и единствен Национален детски екологичен комплекс в страната, е недопустимо. Това говори, че медийната кампания, която се води срещу Ковачевци цели да прикрие бездействието на институциите по отношение на интегрирането на децата-бежанци и образованието им. Авторите на тези публикации са водени от всичко друго, но не и от истината.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.