iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Направиха първа копка за атракционен парк в Ковачевци

Направиха първа копка за атракционен парк в Ковачевци 05_1431504051

Направиха първа копка на атракционен парк в Ковачевци, като той ще се реализира по проект „Активност сред природата за всички”. Средствата ще бъдат осигурени чрез Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група Радомир – Ковачевци – Земен и мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности” от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.

На откриването присъстваха представители на Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” в Перник. Строителните работи ще бъдат извършени от пернишката фирмаIMG_9116 [640x480]„ЕСПИ ИНВЕСТ” ООД и са в размер на 33 973,00 лв. без включен ДДС.

Проектът предвижда изграждане на атракции за посетители и места за отдих и развлечения, както и съоръжения за спорт и отдих в парка в село Ковачевци и превръщането му в атракционен парк. Ще бъдат изградени седем зони между които Зона „Спорт за всеки”, Зона „Веселите шахматисти и картоиграчи”, Зона „Пътят на пътешественика” и др. Дейностите по проекта трябва да бъдат завършени до края на месец май 2015 г.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.