iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Ковачевци иска да бъде свикан кризисния щаб

Кметът на Ковачевци иска да бъде свикан кризисния щаб 07_1405529332

Кметът на Ковачевци Васил Станимиров иска да бъде свикан областният кризисен щаб. Причината са проблемите в бежанския лагер. Кметът е изпратил писмо до областния управител за това, но отговор засега няма.

Комуникацията между институциите куца и с двата крака, твърди управникът, който е гневен заради факта, че се мълчи се и се пазят тайни, сякаш бежанския лагер е отделна държава. Това е причината Станимиров остро да упреква институциите в безотговорност. Стана тенденция да разбирам за проблемите в лагера от медиите, каза той. За карантината, спусната заради мъж, болен от малария, Станимиров отново научил от средствата за масова информация. Същата ситуация се получи и когато спешно настаниха бежанците в Ковачевци, а кметът и жителите разбраха последни и при свършен факт.

На всичкото отгоре болният от малария изчезнал. Той бил настанен в инфекциозна клиника в София, после бил върнат в лагера в Ковачевци, но сега го нямало там и никой не знае къде е. Не получих официален отговор дали при спусната карантина бежанците трябва да излизат от лагера и да се разхождат свободно в селото, ядосва се кметът. След дъжд качулка станало ясно, че никой няма право да напуска комплекса.

Заради болния от малария, от здравното министерство разпоредили да бъде напръскано превантивно в цялата община против комари. Средства за това обаче никой не отпуска. Кметът трябвало да ги предвиди в бюджета си, бил отговорът.

В бежанския център има текучество. В селото се говори, че два автобуса бежанци, които вече са получили лични карти, са откарани към Харманли. На част от бежанците са издадени лични карти с адрес в София.

От котелно, което е било ремонтирано има теч на нафта и има предписание от РИОСВ да бъде направен кало-маслоуловител. В момента котелното е спряно и е негодно за използване.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.