iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ясно е как ще се развива община Брезник до 2020-та година

Ясно е как ще се развива община Брезник до 2020-та година 11_1415356861

Ясен е общинският план за развитие на община Брезник за следващите 7 години. Определят се целите и приоритетите на местната политика за развитие на територията на общината в периода 2014-2020 г.

На практика ОПР е основният инструмент за управление на общината през идните седем години. Целта му е да се извърши системен и комплексен анализ на състоянието на основните икономически и социални процеси в общината и въз основата на цялостна оценка на силните и слабите страни да се изведат основните дългосрочни цели и приоритети за развитието на Брезнишко.

Шест са очертаните ниши за привличане на потенциални инвеститори в отрасли на местната икономика. Това са: използване на наличните природни ресурси, и на първо място на минералните полезни изкопаеми (находище на злато - сребросъдържащи руди „Милин камък") при стриктно спазване на екологичните изисквания и норми; развитие на малки и средни производства, свързани с минно-добивната промишленост; разширяване на площите от трайни насаждения и на подходящи технически култури в аграрния сектор, за да се преодолее очертаната тенденция към монокултурност в растениевъдството (силно развитие на зърнопроизводството); разширяване на площите от ябълки, круши, сливи в землищата на населените места, където те са били традиционно застъпени; възстановяване на овцевъдството и по-специално породата „Брезнишка овца" и засилване позиците на говедовъдството чрез инвестиции в малки и средни животновъдни ферми; стимулиране на инвестиционната активност в сферата на туризма чрез разнобразяване на предлагания туристически продукт и подобряване на рекламата на общината като туристическа дестинация, включително и за чужди туристи.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.