iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Приемат документи за личен асистент в Брезник

Приемат документи за личен асистент в Брезник 03_1427787341

Вече приемат документи на кандидати за лични асистенти в Брезник, като приемът ще продължи до 9 април. Това съобщиха от общината.

Те ще бъдат наети във връзка с изпълнение на проект „Нови възможности за грижа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

За Лични асистенти по проекта могат да кандидатстват лица в трудоспособна възраст или хора, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по реда на чл.68 от Кодекса за социално осигуряване. Програмата дава възможност за работа на безработни, трудово заети лица, наети или самонаети, които могат да извършват допълнителен почасов труд, както и студенти или придобили право на професионална пенсия за ранно пенсиониране в трудоспособна възраст, които могат да извършват допълнителен почасов труд.

Приемат се и документи за потребители на социалната услуга. За нея могат да кандидатстват хора с трайни увреждания, нуждаещи се от постоянна грижа и самотно живеещи тежко болни.

Проектът предвижда намаляване на риска от зависимост от институционален тип грижи. Освен това чрез личните асистенти се цели и подобряване качеството на живот на възрастни болни лица и хора с увреждания, както и преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

23-Декември-2016

23-Декември-2015

23-Декември-2014

24-Декември-2013

23-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com