iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жълт код в Перник заради ветрове

Жълт код в Перник заради ветрове

Жълт код е обявен за град Перник и областта заради бурен вятър. Предупреждението е и за още деветнадесет области: Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Монтана и Враца.

Интензивни и значителни валежи се очакват в Южните Родопи и югозападните райони от страната - за денонощието надминаващи 50-60 литра на квадратен метър. През нощта срещу понеделник в почти цялата страна ще вали, като отново в Южните Родопи и югозападните райони валежите ще са най-значителни. Ще духа силен южен вятър с пориви до 25 метра в секунда, само в западните райони на Дунавската равнина и Тракийската низина вятърът ще е слаб.

Очакват се минимални температури около 7-10° в местата без вятър и валежи, а максимални - до 18-20° в Източна България и северно от планините и от 18-20° до 27° - в останалата част от страната.

При червен код времето е много опасно, прогнозираните метеорологични явления са с изключителна интензивност. Възможни са щети. Явленията може да заплашват живота в голяма част от областта. Експертите съветват гражданите да следват разпорежданията и съветите, дадени от властите, и да имат готовност за извънредни мерки. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.